Technologia, zajęcia praktyczne BHP- CUKIERNICY-Cz. Królczyk- Tydzień I
Klasa I AP - cukiernik:
1. Technologia produkcji cukierniczej - Przeprowadź ocenę organoleptyczną jednego produktu (może to być chleb) według podstawowych receptorów (smak, słuch, wzrok, dotyk) i opisz w zeszycie do technologii: np. smak lekko kwaśny itp. Zadanie sprawdzę po powrocie do szkoły.
2. Zajęcia praktyczne - Znajdź w internecie recepturę na ciastka waflowe i przepisz do zeszytu z zajęć praktycznych. Można zrobić zdjęcie i przesłać na messengera.
3. BHP - Wypisz urządzenia, których najczęściej używasz w kuchni. wpisać do zeszytu. Najlepiej wpiszcie te, które macie w domu. Jeżeli ktoś chce można wpisać te, które są w pracowni cukierniczej w szkole, ale trzeba zaznaczyć, że to są w pracowni.
Edytowane przez marta_malec dnia 22-03-2020 18:02