BHP r11; I AG r11; kucharz na 3.04.2020 i 10.04.2020r
Temat: Wyposażenie techniczne poszczególnych działów zakładu gastronomicznego.
1. Wyposażenie działu ekspedycyjnego: wózek kelnerski, kostkarka do lodu, kasa fiskalna, ekspres do kawy, młynek do kawy, terminal płatniczy.
2. Wyposażenie działu produkcyjnego:
a. Przygotowalni I: obieraczki do warzyw i ziemniaków, skrobki do ryb, urządzenia do odkażania jaj, urządzenia do płukania warzyw i owoców
b. Przygotowalni II: szatkownice, maszynka do mielenia mięsa, miesiarki, blendery, miksery,
c. Zmywalni naczyń: zlewozmywaki, zmywarki naczyń,
d. Urządzenia grzejne: autoklawy, warniki, frytownice, grille, piece konwekcyjne, kuchnie indukcyjne, kotły warzelne, bemary,
e. Urządzenia chłodnicze: witryny, stoły chłodnicze, szafy chłodnicze, lodówki, ochładzacze do napojów,
f. Drobny sprzęt pomocniczy: garnki, rondle, patelnie, noże, itp.
3. Wyposażenie magazynów: podesty, regały, szafy chłodnicze.
Zadanie:
Wymień działy zakładu gastronomicznego. Zadanie zapisz w zeszucie, zrób zdjęcie i wyślij na Messengera.