| Wycieczki na targi HORECA w Krakowie |  |
|
|
W dniu 17 listopada w ramach projektu POKL pt „Specjalna – znaczy najlepsza” odbyła się wycieczka o charakterze zawodowym. Cukiernicy i kucharze zwiedzili zakład produkcyjny firmy Bahlsen Sweet w Skawinie, gdzie mieli możliwość zobaczyć produkcję kilku asortymentów ciastek.
W dalszej części wycieczki uczestniczyli w zajęciach kulinarnych w Muzeum Etnograficznym w Krakowie, gdzie mieli możliwość ułożenia własnej książeczki z przepisami potraw kuchni regionalnej.
Punktem kulminacyjnym było zwiedzanie targów gastronomicznych HORECA. Młodzież zobaczyła najnowsze trendy w zakresie wyposażenia zakładu gastronomicznego, dekoracji stołu, organizacji pracy restauracji. Wycieczka zakończyła się degustacją potraw kuchni staropolskiej w restauracji „Chłopskie Jadło” w Głogoczowie.
|
|
|
|
|
|